Comeback GAE niets waard, Jong PSV verpest avond Kopershoek

2 oktober 2020 – Go Ahead Eagles deed er vrijdagavond alles aan om tegen Jong PSV terug te komen van een 0-2 achterstand. Dat lukte, maar in de slotfase ging het toch alsnog mis voor de thuisploeg. Na een 2-2 tussenstand werd er in extremis alsnog met 2-3 verloren.

Comeback GAE niets waard, Jong PSV verpest avond Kopershoek

Go Ahead Eagles - Jong FC Utrecht 2-3
Go Ahead baarde dit seizoen opzien door op bezoek bij SC Cambuur met 0-2 te winnen, maar stelt verder vooralsnog teleur. Dat er vrijdag verloren werd van Jong Utrecht past dan ook wel in dat beeld. Voor rust kwam Jong PSV op 0-1 door een goal van Mohamed Mallahi en een kwartier voor tijd werd het zelfs 0-2, toen Jeredy Hilterman doel trof. Het duel leek beslist, zeker omdat Go Ahead dit seizoen moeite heeft met scoren. Toch kwam het team van Kees van Wonderen vanuit geslagen positie weer terug. De teruggekeerde Sam Hendriks scoorde twee keer in de slotfase en deed zijn reputatie als prima spits daarmee eer aan. Uiteindelijk had Go Ahead er niets aan, omdat Hilterman in de 91ste minuut wederom scoorde: 2-3. Go Ahead staat met vijf punten uit vijf duels nu zestiende en wacht nog altijd op de eerste thuiszege.

Jong PSV - Telstar 3-0
Telstar won nog nooit bij Jong PSV en slaagde daar ook vanavond niet in. Dat was met name voor Frank Korpershoek vervelend, omdat de routinier van Telstar zijn 373ste wedstrijd namens de club speelde en hij daarmee nu recordhouder is wat betreft wedstrijden voor de Eerste Divisie-club. Een bijzondere avond dus voor Korpershoek, maar de 35-jarige middenvelder zag zijn feestje uitlopen op een teleurstelling. Na rust zakte Telstar ver weg en kon de thuisploeg drie keer scoren. Nigel Thomas maakte na een uur de 1-0 en drie minuten later scoorde Kristoffer Kristinsson uit de counter de 2-0. De eindstand werd in de slotfase bepaald op 3-0 door Djenairo Daniels. Een domper voor Telstar, dat juist goed aan het seizoen begonnen was. Het team heeft nu tien punten uit zes duels.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd