Emanuelson over Klaiber: "Zit bij Ajax nog niet aan zijn top"

3 oktober 2020 – Urby Emanuelson heeft er vertrouwen in dat zijn voormalig ploeggenoot Sean Klaiber kan gaan slagen bij zijn ex-club Ajax. Volgens Emanuelson is Klaiber een van de beste rechtsbacks van de Eredivisie en is de topclub niet per se zijn plafond. Dat Klaiber zich in het verleden negatief uitsprak over de club, hoeft volgens Emanuelson geen probleem te zijn.

Emanuelson over Klaiber: "Zit bij Ajax nog niet aan zijn top"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Emanuelson bespreekt met Ajax Showtime de beste rechtsachters van Nederland. "In die categorie valt hij. Hij was de laatste jaren een hele constante factor bij ons en hij heeft zich echt bewezen. In dat opzicht behoort hij zeker tot de beste rechtsbacks van de Eredivisie." Klaiber, die voor vijf miljoen euro de overstap maakte van FC Utrecht naar Ajax, was afgelopen seizoen bij acht goals in de competitie betrokken. "Zijn grootste kwaliteit is zijn drive. Dat combineert hij met de juiste instelling, een beetje wat Nicolás Tagliafico ook heeft."

Klaiber sprak in het verleden negatief over Ajax. In een interview gaf hij aan nooit voor de Amsterdammers te kunnen spelen. "Het is een jongen van Utrecht", aldus Emanuelson. "In die periode was er ook wat lichte interesse van Feyenoord. Je weet nooit hoe het in het voetbal kan lopen. Ik ben ontzettend blij voor hem met deze stap en hoop dat de supporters van Ajax het hem niet te kwalijk nemen".

Volgens Emanuelson heeft de 26-jarige vleugelverdediger zijn plafond nog niet bereikt, nu hij is overgestapt naar de ploeg van Erik ten Hag. "Ik denk niet dat hij al aan zijn top zit. Hij komt in een selectie waarin hij betere spelers om zich heen heeft. Als hij zich eenmaal aan dat niveau kan optrekken, dan wordt hij een nog veel betere speler."


Reacties

Ajax

gerelateerd