Schalke ook met nieuwe coach kansloos tegen RB Leipzig

3 oktober 2020, 20:22

De trainerswissel bij Schalke 04 heeft in het eerste duel onder leiding van Manuel Baum weinig opgeleverd. De Duitser volgde de vorige week ontslagen David Wagner op, maar ging in zijn eerste wedstrijd hard onderuit op bezoek bij RB Leipzig: 4-0.

Schalke was het seizoen dramatisch gestart met nederlagen tegen Werder Bremen (1-3) en – met name – Bayern München (8-0). Hoewel Wagner in de eerste weken nog het vertrouwen kreeg, werd Baum op 30 september aangesteld als nieuwe oefenmeester.

Maar ook met Baum langs de lijn duurt de reeks zonder overwinningen voort voor Schalke. De laatste competitiezege dateert van 17 januari, toen Borussia Mönchengladbach met 2-0 werd verslagen. RB Leipzig was bijna negen maanden later veel te sterk. Het duel was na een helft al beslist door een eigen goal van Can Bozdogan en treffers van ex-Eredivisionist Angelino en Willi Orban. Tien minuten voor tijd benutte Marcel Halssstenberg nog een pingel.

Door de zege staat Leipzig met zeven uit drie bovenaan in de Bundesliga. Schalke is samen met Köln en Mainz 05 puntloos, maar met slechts een goal voor en liefst vijftien tegen is het doelsaldo van de club uit Gelsenkirchen vele malen slechter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen