Fledderus reageert: "In deze wereld heb je niets zonder akkoord"

3 oktober 2020, 22:26

FC Groningen heeft zaterdag Alessio Da Cruz voor de neus van PEC Zwolle weggekaapt. Die club had de 23-jarige aanvaller al medisch gekeurd en liet hem zelfs overnachten in het stadion, maar greep uiteindelijk mis. Technisch directeur Mike Willems vond de actie van Mark-Jan Fledderus van Groningen schandalig, maar die denkt daar zelf anders over.

"Ik vind het wel bijzonder dat je een speler gaat benaderen die bij een andere club medisch gekeurd is. We zijn des duivels", aldus Willems eerder vandaag bij Voetbal International. De handtekening had Da Cruz nog niet gezet, maar netjes is het volgens Willems allerminst. Stappen gaat de club echter niet ondernemen. "We hebben nog kort overwogen om Alessio tegen te houden, maar later dachten we ook: Laat hem maar gaan, we hoeven hem niet meer."

Bij RTV Noord heeft Fledderus zijn reactie gegeven op de kwestie. "We kregen een seintje dat er nu wellicht wel iets mogelijk was, waarop we contact hebben gezocht met Parma en gevraagd of er een akkoord was met een andere club. Er werd aangegeven dat ze inderdaad in gesprek waren met een andere club (PEC Zwolle red.), maar dat er nog geen akkoord was. Toen hebben wij geschakeld en zijn we snel met Parma tot een overeenkomst gekomen."

Met de kritiek van Willems kan hij dus ook niet veel. "In deze wereld is het zo dat als je nog geen akkoord hebt, dat je dan ook niks hebt. Daarnaast denk ik dat het een voordeel was dat ik al twee keer met hem gesproken had. Wij zijn dan ook heel blij dat het gelukt is om Alessio naar Groningen te halen."

Lees ook: Einde soap: Da Cruz naar FC Groningen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen