Geen spektakel: FC Twente en FC Emmen spelen gelijk

3 oktober 2020, 22:56

FC Emmen neemt een punt mee terug uit Enschede. In De Grolsch Veste was al het spektakel te zien in de tweede helft, omdat het eerste bedrijf zwaar teleurstelde. Václav Cerný zette FC Twente al snel na rust op voorsprong, maar invaller Anco Jansen nam zijn ploeg vervolgens bij de hand. Het resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker van Michael de Leeuw. Daar bleef het bij: 1-1.

De supporters van Twente lieten vlak voor de aftrap merken dat ze er ook gewoon nog zijn, zelfs wanneer ze het stadion niet mogen betreden. Buiten De Grolsch Veste werd er een grote vuurwerkshow afgestoken. Het bleek ook meteen het hoogtepunt van de eerste dertig minuten, want op het veld gebeurde er vrijwel niets. Pas in het laatste kwartier waren er een aantal kansen te zien, maar dicht bij een doelpunt kwam zowel Twente als Emmen niet. De thuisploeg had eigenlijk de hele eerste helft het overwicht, maar verder schotjes van Tyronne Ebuehi, Danilo en Václav Cerný kwam Twente niet. Telkens lag Emmen-keeper Dennis Telgenkamp in de weg.

Waar iedereen op hoopte gebeurde in de tweede helft, meteen vanaf het fluitsignaal van arbiter Siemen Mulder zag het spel er beter uit. Twente pakte razendsnel de voorsprong: Simon Tibbling gaf de bal kinderlijk eenvoudig weg in duel met Ramiz Zerrouki. Die leverde de bal in bij Cerný, die Telgenkamp met een goed rollertje kansloos liet: 1-0.

In de tweede helft was er in ieder geval iets meer te beleven in Enschede. Emmen kroop na zestig minuten spelen steeds meer uit zijn schulp. Invaller Anco Jansen dacht zijn ploeg na ongeveer zestig minuten spelen op gelijke hoogte te brengen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Michael de Leeuw, die de voorzet gaf, stond buitenspel. Met Jansen binnen de lijnen werd het spel van Emmen in ieder geval een stuk beter.

Het was een eerste speldenprikje van Emmen, dat een aantal minuten later wél op gelijke hoogte kwam. De Leeuw dook op voor het doel van Drommel en schoot de 1-1 tegen de touwen, nadat Wout Brama buitenspel ophief. Na deze treffer leek Twente het even helemaal kwijt, terwijl Emmen juist met meer vertrouwen ging voetballen. De Leeuw dacht een minuut na zijn treffer ook zijn tweede van de avond te maken, maar de vlag ging – terecht – omhoog voor buitenspel.

Beide ploegen streden vervolgens om de driepunter, maar doelpunten vielen er niet meer in De Grolsch Veste. Emmen pakt het tweede punt van het nieuwe seizoen, terwijl Twente ongeslagen blijft. De Tukkers pakten tot nu toe acht punten uit vier wedstrijden.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Twente: Joël Drommel 6; Tyronne Ebuehi 6,5, Julio Pleguezuelo 6,5, Kik Pierie 6 (87. Dario Dumic -), Jayden Oosterwolde 6; Wout Brama 5, Ramiz Zerrouki 7 (74. Godfried Roemeratoe -), Jesse Bosch 5,5 (64. Lindon Selahi 6); Václav Cerný 6,5, Danilo 6 (87. Thijs van Leeuwen -), Queensy Menig 6 (74. Lazaros Lamprou -)

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6,5; Glenn Bijl 6,5, Miguel Araujo 6,5, Nick Bakker 5,5, Caner Cavlan 6; Hilal Ben Moussa 5,5 (46. Michael Chacón 6), Simon Tibbling 4,5, Sergio Peña 6; Nikolai Laursen 6,5, Michael de Leeuw 6,5, Marko Kolar 5,5 (46. Anco Jansen 7)

Man of the Match: Ramiz Zerrouki

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen