Kompany lijdt met Anderlecht eerste nederlaag bij Club Brugge

4 oktober 2020, 15:32

Anderlecht heeft de eerste nederlaag van het seizoen moeten slikken. De ploeg van Vincent Kompany ging zondagmiddag in de topper op bezoek bij Club Brugge onderuit (3-0), mede dankzij een rode kaart voor Sambi Lokonga. Het slotakkoord was voor Ruud Vormer, die vlak voor tijd een vrije trap tegen de touwen schoot.

De afgelopen weken kampte Kompany in zijn selectie met veel afwezigen. Een coronagolf ging door de selectie van Anderlecht, waardoor onder andere Michel Vlap werd geveld. De middenvelder ondervond nog altijd naweeën van zijn besmetting en zat om die reden nog niet bij de wedstrijdselectie. Derrick Luckassen en bij Club Brugge (uitblinkende!) Ruud Vormer stonden wel aan de aftrap.

De personele problemen hielden aan voor Anderlecht, want keeper Hendrik van Crombrugge moest halverwege het veld verlaten, waardoor oud-Willem II-keeper Timon Wellenreuther kon debuteren. Zijn collega had het openingsdoelpunt van een beter Club Brugge via Krépin Diatta wel al moeten incasseren. Na een moeizame start in de competitie had Club Brugge haar zaakjes, ondanks de afwezigheid van Michael Krmencik, uitstekend op de rit. Een minuut na het debuut van Wellenreuther werd de goalie namelijk al gepasseerd door de thuisploeg, want Hans Vanaken mocht aanleggen voor een strafschop en schoot die hard door het midden binnen.

Voor Anderlecht werd het nog een vervelendere middag, waarbij ze zagen opnieuw iemand uitvallen voor komend duel na de interlandbreak. Lokonga – die de strafschop veroorzaakte – pakte na zeventig minuten zijn tweede gele en dus rode kaart. Hopelijk voor Kompany – die in de slotfase de aansluitingstreffer zag worden afgekeurd - zijn de vele afwezigen na de interlandbreak weer hersteld om deze eerste nederlaag goed te verwerken. Vormer gaat in elk geval met Brugge met een lekker gevoel de interlandbreak in: als nummer tween en met een fraaie rake vrije trap in blessuretijd.