Chaos compleet: bond laat Juve – Napoli toch doorgaan

4 oktober 2020 – Een bizarre situatie in de Serie A. Daar heeft de Italiaanse voetbalbond besloten om de topper tussen Juventus en Napoli gewoon door te laten gaan. Alleen, reizen de spelers van Napoli nagenoeg zeker niet af naar Turijn. De plaatselijke autoriteiten in Napels verbieden dat namelijk.

Chaos compleet: bond laat Juve – Napoli toch doorgaan

Het is het volgende hoofdstuk in een hoofdpijndossier. Vorige week speelde Napoli een duel tegen Genoa, waar later handenvol coronabesmettingen werden geconstateerd. Twee spelers van Napoli werden ook positief getest, terwijl ook bij Juve twee stafleden corona hebben.

In Napels is men bang voor meer besmettingen als de club afreist naar Juventus. Napoli wil het advies om in quarantaine te gaan opvolgen, maar dat strookt tegen het protocol van de Serie A. Daarin staat dat alleen besmette spelers in geïsoleerd moeten worden.

Statement Serie A
De Serie A heeft zondagmiddag echter bevestigd dat het duel gewoon door moet gaan. Dat er daadwerkelijk gespeeld gaat worden, lijkt een utopie. Napoli is nog gewoon in Napels en lijkt niet af te reizen naar Turijn. Daardoor lijkt een reglementaire 3-0 zege voor De Oude Dame zonder te spelen het meest reële scenario.

Serie A

gerelateerd