Premier League: Krappe zege Arsenal, Fulham verliest opnieuw

4 oktober 2020 – Arsenal heeft zondag zijn derde competitiezege geboekt van dit seizoen. In het eigen Emirates Stadium was de ploeg van trainer Mikel Arteta net te sterk voor Sheffield United: 2-1. Het gepromoveerde Fulham zit al vroeg in de problemen, want de Londenaren leden bij Wolverhampton Wanderers de vierde nederlaag in evenzoveel duels: 1-0.

Premier League: Krappe zege Arsenal, Fulham verliest opnieuw

Arsenal trad tegen Sheffield United aan met Edward Nketiah in de punt van de aanval. Hij kreeg opvallend genoeg de voorkeur boven Alexandre Lacazette, die op de reservebank moest plaatsnemen. Het kwam het aanvalsspel van The Gunners niet echt ten goede, want bij rust was het nog 0-0 in Londen. Het stugge Sheffield United hield goed stand, maar een kwartier na rust bezweken The Blades toch na een doelpunt van Bukayo Saka. Die openingstreffer deed Arsenal goed, want nog geen drie minuten later verdubbelde Nicolas Pepe de score. De beslissing bleef lange tijd uit, waardoor Sheffield nog terugkwam tot 2-1 via David McGoldrick, maar daar bleef het bij. Arsenal heeft nu negen punten na vier duels en kent zodoende een alleraardigste seizoensstart. 

De andere middagwedstrijd in de Premier League ging tussen het nog tegenvallende Wolverhampton Wanderers en Fulham, waar Kenny Tete niet bij de wedstrijdselectie zat. Pedro Neto maakte in dat duel het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Wolves weer voorzichtig omhoog kan kijken. Fulham heeft het vroeg in het seizoen al moeilijk en staat na vier duels nog puntloos onderaan. Met Timo Baumgartl krijgen ze mogelijk snel een verdedigende versterking. 

Premier League

gerelateerd