Koopmeiners beschermt Bizot, Slot eerlijk over blunders

4 oktober 2020, 17:27

AZ heeft een krankzinnige zondagmiddag achter de rug. De ploeg van Arne Slot stond halverwege met 0-4 voor bij Sparta Rotterdam, had daarnaast nog tweemaal het aluminium geraakt én een strafschop gemist. En dus vonden de meeste Alkmaarders dat niet alleen de blunderende Marco Bizot schuld had aan de bizarre comeback. 

Tegenover FOX Sports reageerde aanvoerder Teun Koopmeiners eerlijk over de remise. "Als ik die penalty erin schiet en het wordt 0-5, is de stand anders en is het een heel ander verhaal", stak hij een hand in eigen boezem. "Dit is niet zoals we de start van het seizoen wilden hebben. De tweede helft van deze wedstrijd is onverklaarbaar. Na een bijna perfecte eerste helft, op de penalty na. Hoe je de tweede helft ingaat, is veel en veel te slap." Op het clubkanaal vond ook Dani de Wit het een nederlaag van de hele ploeg in plaats van Bizot alleen. 

Trainer Arne Slot kon zich vinden in die woorden en vond dat er meer mensen de fout in gingen. "Maar ik kan Marco bij die treffers niet beschermen, hoe graag ik dat ook zou willen. Hij ziet er bij twee à drie goals echt niet goed uit", erkende de oefenmeester. "Hij is niet de enige die in de fout ging, maar ik kan hem hier ook niet echt beschermen."

De oefenmeester oogde weliswaar rustig, maar was extreem chagrijnig. Slot: "Er is heel weinig aanleiding om vrolijk op het trainingsveld te staan. We hebben twee keer zo'n voorsprong weggegeven, drie punten verzameld. Dit is geen lekker begin, een heel slecht begin zelfs. Extra zwaar als je ziet hoe het tot stand komt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen