United krijgt gigantische dreun van Tottenham: 1-6

4 oktober 2020, 19:26   Bijgewerkt: 4 oktober 2020, 19:59

De eerste echte test van Manchester United is uitgelopen op een gigantische ontgoocheling. Op eigen veld kreeg de club van invaller Donny van de Beek voetballes van Tottenham Hotspur, dat de thuisploeg geregeld volledig overhoop speelde. Uiteindelijk waren de bezoekers met liefst 1-6 nog mild voor United.

Supporters waren er niet op Old Trafford, anders waren ze ogen en oren tekortgekomen. Er gebeurde werkelijk van alles in Manchester, waar United na 23 seconden al een penalty kreeg. Bruno Fernandes, specialist van beroep, schoot raak en bezorgde United zo een vroege voorsprong. Hij, Paul Pogba en Nemanja Matic hielden Donny van de Beek uit de basis. Vanaf de bank zag de Nederlander dat na de goal van Fernandes alles misging voor zijn ploeg.

Nog geen vijf minuten na de openingsgoal stond het namelijk 1-2 voor Spurs. Eerst klungelden Luke Shaw en Harry Maguire dusdanig veel dat Tanhuy Ndombele simpel kon binnentikken, daarna was het Heung-Min Son die op aangeven van Harry Kane Spurs op voorsprong schoot. En dan waren er nog geen acht minuten gespeeld.

Vanaf dat moment ging het alleen maar slechter met United, dat drie punten uit de eerste twee duels haalde. Anthony Martial liet zich na bijna een half uur provoceren door Erik Lamela en kon met een rode kaart inrukken nadat hij de Argentijn – die goed wegkwam – een klap verkocht. Tien minuten daarna was het duel beslist na goals van Kane en Son. De 1-4 ruststand was een unicum in de Premier League-geschiedenis. Nog nooit incasseerde United vier goals in de eerste helft.

De grootste nederlaag van de club in de Premier League ooit was een 1-6 thuisnederlaag tegen Manchester City in 2011. Serge Aurier gaf met zijn 1-5 in de 52e minuut de kans op een evenaring daarvan gestalte. Tijdens het laatste kwart van de wedstrijd had ook Van de Beek nog de ondankbare taak om bij een grote achterstand op te dragen. Uiteraard kon ook hij weinig betekenen voor The Red Devils.

Een andere middenvelder benadeelde United nog eens in de slotfase. Pogba, ooit de duurste speler ter wereld, zorgde met er een oliedomme en onnodige sliding voor dat Kane vanaf de stip de 1-6 mocht maken. Een evenaring van de grootste United-nederlaag in de competitie.

Het echec op Old Trafford zorgt ervoor dat United met drie uit drie een belabberde start van het seizoen kent. Tottenham staat na vier duels vijfde in de Premier League en laat zien dat er ook met hen rekening gehouden moet worden. Al was datgene wat United liet zien, af en toe wel op het randje van het lachwekkende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen