'Club Brugge voert gesprekken met Ajax-buitenspeler Lang'

5 oktober 2020, 07:53

Club Brugge voert gesprekken met Noa Lang (21). De Belgische topclub wil de buitenspeler van Ajax graag overnemen in de slotdagen van de transferwindow, maar zal geen onverantwoordelijke risico's nemen met het oog op de financiële situatie. Toch ligt de voorkeur bij een blijvende transfer van de aanvaller boven een huurperiode.

Dat schrijft Het Nieuwsblad althans, nadat eerder ook Voetbal International melding maakte van de Belgische interesse. Lang speelde een uitstekende voorbereiding bij Ajax en leek speelminuten te krijgen dit seizoen, maar de praktijk wijst uit dat hij te laag staat in de pikorde om serieus uitzicht te hebben op speeltijd. Club Brugge, dat op termijn mogelijk Emmanuel Dennis en Krépin Diatta ziet vertrekken, wil profiteren van de situatie.

'Club Brugge was in het verleden al actief op de Nederlandse markt en heeft goede contacten bij Ajax', schrijft het Belgische medium over de overbodig geworden speler van Ajax. 'Club Brugge is in gesprek met de Nederlander om te kijken of een transfer tot de mogelijkheden behoort.' Daarbij zou de club zich 'realistisch' opstellen, want het wil in coronatijd geen extreme bedragen betalen aan transfers en heeft ook nog enkele alternatieven achter de hand.

Het leek erop dat Lang na zijn goede voorbereiding een nieuw contract zou tekenen in Amsterdam. In de afgelopen winter verhuurde Ajax hem aan FC Twente, maar mede door de corona-uitbraak kwam hij slechts tot zeven optredens (één doelpunt) in Enschede. Toch maakte hij sinds die verhuurperiode wel een meer volwassen indruk en zou naar verluidt daarvoor worden beloond. Mogelijk wordt dat dus een vertrek naar de Jupiler League Pro League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen