Dest blij met debuut: "Ben blij met het vertrouwen van Koeman"

5 oktober 2020, 08:52   Bijgewerkt: 5 oktober 2020, 08:57

Sergino Dest is verguld met zijn debuut namens FC Barcelona. Door de blessure van Jordi Alba mocht de buitenspeler, die pas op de wedstrijddag groen licht kreeg van La Liga, zijn eerste minuten maken in dienst van de Catalanen. "Het liefst was ik gedebuteerd met een zege, want daar gaat het om. Maar het was ongelofelijk om te debuteren bij FC Barcelona en te spelen in Camp Nou, in het stadion van mijn dromen en het grootste van Europa."

Dat zei de back op het clubkanaal van FC Barcelona. "Ik ben blij met het vertrouwen dat Koeman mij gaf en hoop dat ik meer kan spelen de komende tijd", zei Dest na zijn eerste minuten, waarin hij veel aanvallende impulsen had. "We zetten heel veel druk en hoopten dat we nog een keer konden scoren. Helaas lukte dat niet." Ook vond Dest het jammer dat er geen publiek in het stadion zat. 

Hoewel hij als linksachter inviel als vervanger van Alba, speelde hij bij Ajax natuurlijk vrijwel altijd rechtsback. "Ik kan zowel op rechts als ook op links spelen. Dat kan me niets schelen. Het is waar de coach me nodig heeft. Als dat op links is, dan is het op links", stelt Dest, die de vijfde speler uit de USA was in La Liga. Kasey Keller (51), Jozy Altidore (9), Shaquell Moore (6) en Oguchi Onyewu (2) zijn de andere Amerikaanse spelers die ooit minuten maakten in de Primera Division.

Koeman positief over Dest

Ook Ronald Koeman zag dat de kersverse aanwinst een goede indruk maakte bij FC Barcelona. "We zijn erg gelukkig met Sergino, ook omdat hij aan beide kanten kan spelen", legde de oefenmeester uit. "Hij is een jonge speler met heel veel zelfvertrouwen, ondanks dat hij hier pas drie dagen is. Het is heel positief dat hij dat heeft en uitstraalt."

Lees ook: Koeman tevreden met eerste week en kritisch op De Jong

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen