RKC Waalwijk maakt na nieuwe tests de corona-balans op

5 oktober 2020, 09:49

RKC Waalwijk gaat op z'n vroegst woensdag de training pas weer hervatten. Na een uitbraak van het coronavirus in de selectie van Fred Grim werd afgelopen weekend het duel met PEC Zwolle geschrapt, waardoor men bij de Brabantse club uiterst voorzichtig is. "We hebben alles gedaan om het virus buiten de deur te houden", verzekerde algemeen directeur Frank van Mosselveld.

Dat vertelt hij tegenover het Brabants Dagblad, dat een reconstructie maakt van de situatie bij RKC Waalwijk, waar een coronauitbraak uiteindelijk zorgde voor de afgelasting van het duel. 'Het was niet zo dat RKC geen dertien spelers meer op de been kon brengen, zoals het reglement van de KNVB voorschrijft. Algemeen directeur Frank van Mosselveld voerde als belangrijkste argument aan dat RKC spelers en begeleiders niet aan gezondheidsrisico's bloot wilde stellen en de selectie niet bij elkaar wilde roepen', schrijft de ochtendkrant.

Er waren zeker vier spelers van RKC Waalwijk en twee begeleiders met het virus onder de leden, drie spelers en nog eens een begeleider werden met lichte klachten getest. De KNVB ging mee met het verzoek van RKC Waalwijk, omdat het 'een snelle uitbraak' betrof. RKC Waalwijk was extra voorzichtig, omdat het virus in de nabije omgeving van de club slachtoffer had geëist.

'RKC probeerde een bubbel te creëren om ieder geval te voorkomen dat de club een haard van besmetting zou zijn. Het voetbalgedeelte was verboden terrein voor bezoekers. Trainingen waren niet langer voor publiek toegankelijk', schrijft het regionale dagblad, dat de richtlijnen als 'streng' omschrijft. 'De eerste positieve tests van donderdag waren meteen reden om niet langer gezamenlijk te lunchen. Douchen op de club was vanaf vrijdag niet meer toegestaan. Het was trainen en daarna meteen weer naar huis.'

Lees ook: RKC kon spelen

De spelers gingen zaterdag direct drie dagen in quarantaine en worden vandaag (maandag) en dinsdag opnieuw getest. 'Dan kan opnieuw de balans worden opgemaakt. De trainingen worden op zijn vroegst woensdag hervat. In overleg met de clubarts wordt maandag bepaald of de activiteiten van de spelers zich alleen tot trainen beperken.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen