Van Dijk hard voor Liverpool, Alisson ontbreekt nog tegen Ajax

5 oktober 2020, 12:55

Virgil van Dijk vindt dat de spelers van Liverpool zichzelf in de spiegel moeten aankijken naar de 7-2 nederlaag op bezoek bij Aston Villa. Tijdens het krankzinnige verlies ging alles fout wat er maar fout kon gaan, zag de Nederlandse centrale verdediger, die ook nog eens de aanvoerdersband droeg. "Je mag niet met deze cijfers verliezen en dat zal hopelijk ook niet meer gebeuren."

Dat vertelde Van Dijk na het onthutsende duel tegenover Sky Sports. "We zijn allemaal erg teleurgesteld over het resultaat", baalde de achterhoedespeler. "We speelden allemaal van het begin tot het einde niet op honderd procent. Aston Villa speelde wel heel goed en verdienen de credits, maar wij hebben heel veel zaken die we beter moeten doen. We moeten nu hard zijn voor elkaar en dat gaat ook echt wel gebeuren."

Van Dijk vond dat de spelers eerlijk moesten zijn over hun eigen prestaties, zonder dat The Reds opeens in enorme paniek moeten raken. "Maar we moeten er wel duidelijk een tandje bijzetten", vond de centrale verdediger. "We moeten het beter doen bij die tegendoelpunten, maar moeten onze eigen kansen ook afmaken. Het is nu belangrijk om geen gekke dingen te gaan doen."

Lees ook: Klopp: "Je kan niet zeggen dat het 7-7 had kunnen worden"

Alisson niet tegen Ajax

Verder ging trainer Jürgen Klopp na het duel in op de blessure van keeper Alisson Bécker, die vanwege een kwetsuur ontbrak en werd vervangen door Adrián, die bijzonder ongelukkig voor de dag kwam. Toch moet Klopp voorlopig een beroep doen op hem. "Alisson ligt er de komende weken nog uit. Dat zal nog wel even duren", verwacht Klopp, die hem tegen Ajax in de groepsfase van de Champions League nog niet in de selectie zal hebben.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen