Ajax haalt Klaassen voor maximaal veertien miljoen euro terug

5 oktober 2020, 16:57

Witte rook boven de Johan Cruijff ArenA. Davy Klaassen is weer speler van Ajax. De Amsterdamse club neemt de 27-jarige middenvelder voor elf miljoen euro over van Werder Bremen. Door bonussen kan de transfersom oplopen tot veertien miljoen euro. Klaassen tekent bij Ajax een contract voor vier seizoenen.

De transfer hing al dagen in de lucht, maar de onderhandelingen tussen Ajax en Werder liepen stroef. Uiteindelijk werd er in het weekend een akkoord bereikt, waarna Klaassen vandaag (maandag) medisch werd gekeurd. Bij Werder was de Nederlander een belangrijke pion. Vorig seizoen voorkwam hij ternauwernood degradatie naar de 2. Bundesliga.

Bij Werder trok Klaassen zijn loopbaan weer uit het slot, want toen hij Ajax in 2017 na het behalen van de Europa League-finale voor ruim 27 miljoen euro verliet voor Everton, belandde hij op het tweede plan. In Liverpool speelde hij slechts zestien officiële duels en kon hij zijn transfersom nooit waarmaken.

"Davy is een kind van de club, het is goed dat hij nu op deze leeftijd terugkeert. Hij is ambitieus en wil met Ajax de komende jaren mooie dingen bereiken, titels behalen. Zijn persoon zorgt voor een nog betere balans in onze selectie en bovendien kan hij met zijn ervaring onze jongere spelers helpen om naar een nog hoger niveau door te groeien", reageert Marc Overmars.

Klaassen is blij terug te zijn bij Ajax. "Het voelt als thuiskomen voor mij. Mijn halve leven heb ik hier doorgebracht en het is fijn hier nu weer te zijn. Ik heb mij altijd verbonden gevoeld aan de club en kijk er dan ook naar uit om het Ajax-shirt weer te mogen dragen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen