Actief Bayern München strikt Douglas Costa én Choupo-Moting

5 oktober 2020, 17:21   Bijgewerkt: 5 oktober 2020, 17:30

Bayern München heeft maandagmiddag bijzonder goede zaken gedaan op de transfermarkt. De kampioen van Duitsland versterkte zich met Douglas Costa (30) én Eric Maxim Choupo-Moting (31). Douglas Costa komt op huurbasis over van Juventus, terwijl Choupo-Moting transfervrij wordt vastgelegd.

Douglas Costa keert na drie jaar terug naar München. Juventus betaalde in 2017 veertig miljoen euro voor de komst van de Braziliaanse vleugelspeler, die in Turijn eigenlijk nooit zeker van een basisplaats was. Van nieuwe trainer Andrea Pirlo kreeg Douglas Costa te horen dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe club. Bayern München biedt de Braziliaan uitkomst. Bij de Duitse club moet hij de concurrentie aangaan met onder meer Serge Gnabry, Leroy Sané en Kingsley Coman.

Choupo-Moting zat sinds zijn vertrek bij Paris Saint-Germain zonder club. Hij is door Bayern München gehaald als stand-in voor eerste spits Robert Lewandowski. Door de komst van Choupo-Moting is het weer wat waarschijnlijker dat Joshua Zirkzee op huurbasis vertrekt bij Der Rekordmeister. Dick Advocaat liet zich zondag ontvallen dat hij hoopt dat Feyenoord de jonge Nederlandse spits aantrekt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen