Walcott keert terug bij Southampton, Andersen naar Fulham

5 oktober 2020 – Theo Walcott keert na ruim veertien jaar terug op het oude nest. Southampton maakt maandagavond bekend dat het de 31-jarige aanvaller op huurbasis overneemt van Everton. Ook Fulham heeft transfernieuws. De Engelse promovendus huurt voormalig FC Twente-speler Joachim Andersen van Olympique Lyon.

Walcott keert terug bij Southampton, Andersen naar Fulham

Walcott begon zijn loopbaan bij Southampton en verhuisde als tiener naar Arsenal. Daar maakte hij twaalf jaar furore, alvorens hij in 2018 de overstap maakte naar Everton. Bij The Toffees kwam hij dit seizoen niet voor in de plannen van trainer Carlo Ancelotti. Bij Southampton is wel plek voor hem. The Saints wilden graag nog een aanvallende versterking aan hun selectie toevoegen.

Fulham was nog op zoek naar een defensieve versterking en heeft die gevonden in Andersen. De verdediger stapte een jaar over van Sampdoria naar Olympique Lyon en gaat nu zijn heil zoeken in Engeland. Fulham leek ook de nieuwe club te worden van Timo Baumgartl, maar de huurtransfer van de Duitse verdediger van PSV is op het laatst moment afgeketst.

Ligue 1

gerelateerd