Van der Heijden: "Bij Willem II had ik het beste gevoel"

6 oktober 2020, 09:20

Jan-Arie van der Heijden koos na een paar maanden transfervrije status voor een terugkeer bij Willem II, de club waar hij op huurbasis al twee seizoenen speelde. De ex-Feyenoorder aasde op een buitenlands avontuur en was dichtbij een deal met een Turkse club, maar zag het niet zitten om in dat land te gaan voetballen.

"Dit is een keuze op gevoel", vertelt Van der Heijden aan het Brabants Dagblad. "Bij Willem II had ik het beste gevoel. Mijn vriendin is zwanger van ons tweede kind. Dan ga je niet zomaar overal naartoe. Dan moet het echt top zijn. Dat was bij geen van de andere aanbiedingen het geval". Het Turkse Boluspor was het meest concreet. Van der Heijden kreeg na gesprekken met Willem II-directeur Joris Mathijsen echter direct een goed gevoel. "Ze wilden me echt hebben", aldus de linkspoot.

Van der Heijden, die een contract voor één jaar tekende, speelde tussen 2009 en 2011 als huurling van Ajax in Tilburg. Destijds acteerde hij voornamelijk als defensieve middenvelder. In 2011 eindigde hij op de achttiende plaats, waardoor Willem II degradeerde. Na dat seizoen verkaste hij naar Vitesse, waar hij een transfer naar Feyenoord verdiende. In 2017 pakte hij met de Rotterdamse club de landstitel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen