Tannane hoopt op WK-deelname: "Zorgen dat ik bij de groep blijf"

6 oktober 2020, 11:12

Oussama Tannane is in de eerste weken van de Eredivisie de grote smaakmaker en zag zijn goede prestaties bij Vitesse beloond worden met een terugkeer in de selectie van Marokko. Hij hoopt weer een vertrouwd gezicht te worden in het keurkorps van Vahid Halilhodzic en op deelname aan het WK.

"Ik heb door allerlei omstandigheden de grote toernooien met Marokko gemist", vertelt Tannane in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Voor het WK van 2018 speelde ik vijf kwalificatieduels. Maar ik ging niet mee naar Rusland. Ik raakte geblesseerd bij Las Palmas. Daarvoor miste ik ook al de Afrika Cup. Dat ik nog geen groot toernooi heb gespeeld, voelt als een smet op mijn carrière."

Dromen mag, zeker met het oog op zijn ijzersterke prestaties tijdens de seizoensstart. "In Afrika speelt Marokko een vooraanstaande rol, dat maakt een WK een realistische droom. Ik moet alleen ook zorgen dat ik bij de groep blijf. Ik wil dat volkslied nog lange tijd horen." De 26-jarige middenvelder schopte het tot dusverre tot negen interlands, waarin hij tweemaal trefzeker was.

Voorlopig is Tannane bij Vitesse uitstekend op dreef. In de eerste vier competitieduels was hij al tweemaal trefzeker en stond hij als spelmaker aan de basis voor het succes van de Arnhemmers. Vitesse bezet momenteel de vierde plaats in de Eredivisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen