'Meerdere Eredivisieclubs jagen op huur Zirkzee'

6 oktober 2020, 11:28   Bijgewerkt: 6 oktober 2020, 12:31

Joshua Zirkzee staat op de radar van diverse Eredivisieclubs. De negentienjarige spits mag vertrekken bij Bayern München, nadat de club zich versterkte met Eric Maxim Choupo-Moting. Feyenoord leek de bestemming te worden van de jeugdinternational, maar andere Eredivisieclubs lijken meer kans te hebben.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt zijn er diverse Eredivisieclubs die Zirkzee graag aan de selectue willen toevoegen. Feyenoord legde maandag het eerste contact, maar lijkt afhankelijk van Bayern München. Alleen als de Duitse topclub het volledige salaris van Zirkzee wil blijven betalen, was Feyenoord geïnteresseerd in zijn diensten. Frank Arnesen gaf echter tegenover Voetbal International aan dat Feyenoord geen zaken meer doet vandaag.

Zirkzee verruilde in 2017 de jeugd van Feyenoord voor een avontuur bij Bayern München, waar hij vorig seizoen debuteerde. In totaal speelde hij in zijn debuutjaar negen competitiewedstrijden, waarin hij viermaal trefzeker was. In zijn debuutwedstrijd tegen Feiburg tekende Zirkzee voor de winnende treffer. Daarmee had hij een aanzienlijk aandeel in de gewonnen landstitel. Dit seizoen staat de teller na twee Bundesliga-duels nog op nul. 

Feyenoord-trainer Dick Advocaat liet eerder al doorschemeren dat hij dolgraag een extra spits aan zij selectie wil toevoegen. Nicolai Jørgensen ontbrak afgelopen weekend tegen Willem II (1-4 zege) opnieuw vanwege blessureleed, terwijl Robert Bozeník nog niet klaar wordt geacht voor een basisplaats. Daarom koos Advocaat afgelopen weekend in Tilburg voor buitenspeler Bryan Linssen in de punt van de aanval.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen