Heerenveen strikt Shopov, eerst tien dagen quarantaine

6 oktober 2020, 14:48   Bijgewerkt: 6 oktober 2020, 14:55

SC Heerenveen heeft zich versterkt met Stanislav Shopov. De achttienjarige middenvelder komt over van het Bulgaarse Botev Plovdiv, waar hij basisspeler was en te boek stond als groot talent. Shopov heeft een krabbel gezet onder een tweejarige verbintenis, maar Heerenveen kan nog niet direct een beroep doen op de nummer tien.

Shopov stapt namelijk in het vliegtuig vanuit Buglarije, door Nederland bestempeld als code Oranje. Daarom dient de Bulgaarse jeugdinternational, die ook als aanvaller uit de voeten kan, eerst tien dagen in quarantaine te gaan voordat hij aan mag sluiten bij de selectie. Om diezelfde reden wordt Shopov vandaag niet gepresenteerd in het Abe Lenstra Stadion.

Technisch manager Gerry Hamstra is dolblij met de komst van Shopov. "Stanislav staat te boek als een groot talent. Met zijn 18 jaar speelde hij al meer dan twintig wedstrijden op het hoogste niveau in Bulgarije. Met Stanislav hebben we een aanvallende middenvelder in huis gehaald die een volgende stap in zijn carrière maakt en goed in onze filosofie past."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen