PSV huurt Fein van Bayern München mét optie tot koop

6 oktober 2020, 19:21

PSV heeft de transfer van Adrian Fein enkele uren voor het verstrijken van de deadline wereldkundig gemaakt. De verdedigende middenvelder wordt gehuurd van Bayern München, waarbij de Eindhovenaren een optie tot koop hebben bedongen. Fein zou eigenlijk de vervanger worden van Timo Baumgartl, maar komt ondanks diens afgeketste transfer alsnog naar Eindhoven.

"Adrian is een verdedigende middenvelder met een goede pass en brengt daarnaast ook lengte en loopvermogen met zich mee", licht technisch manager John de Jong toe op de clubwebsite van de Eindhovenaren. Vorig seizoen speelde het 21-jarige talent nog op huurbasis voor Hamburger SV. "Adrian heeft bij HSV echt een prima seizoen gedraaid en is toe aan een hoger niveau. Wij denken dat hij voor ons van toegevoegde waarde is en daarom hebben we de koopoptie bedongen."

Fein zelf noemt de transfer na een jaar HSV 'de perfecte volgende stap in mijn ontwikkeling'. De Duitse jeugdinternational is blij hoe zijn carrière vooralsnog loopt. "Een prima route, want ik heb in de voorbije drie seizoenen veel gespeeld. Eerst met Bayern II in de Regionalliga en vervolgens twee seizoenen op rij in de Tweede Bundesliga (met respectievelijk SSV Jahn Regensburg en HSV, red.). Heel leerzaam."

"Het is voor mij nu zaak om op het hoogste niveau aan de slag te gaan", vervolgt Fein. "Bij PSV gaan we om de prijzen spelen en zijn er ook Europese ambities. Dat zijn voor mij doorslaggevende factoren geweest om voor deze club te kiezen. En natuurlijk is het prettig dat er met Roger Schmidt een trainer met een geweldige reputatie werkzaam is. Dat heeft voor mij ook een rol gespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen