Ola John keert bij RKC terug op Nederlandse velden

6 oktober 2020, 22:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ola John keert officieel terug in Nederland. De linksbuiten is dinsdagavond vlak voor de transferdeadline gepresenteerd bij RKC Waalwijk. John had bij Vitoria Guimaraes nog een contract tot de zomer van 2021, maar mocht de Portugese club verlaten en tekent dus bij de hekkensluiter van Nederland. Ook daar tekent hij een verbintenis voor in eerste instantie één seizoen. 

Dinsdagavond werd John in het Mandemakers Stadion medisch gekeurd, waarna de overige formaliteiten rond werden gemaakt. De in Liberia geboren eenvoudig international van Nederland werd de afgelopen weken bij verschillende Eredivisieclubs aangeboden en heeft zijn heil nu gevonden in Waalwijk, waar ze erg blij zijn met de buitenspeler. "We zijn erg content dat we Ola hebben kunnen contracteren. Dit was een buitenkans waar we op ingezet hebben. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf, en we verwachten dat hij van enorme waarde gaat zijn voor RKC", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld. 

Ola John stroomde vanuit de jeugdopleiding door naar het eerste van FC Twente, dat hem vervolgens in 2012 voor twaalf miljoen euro verkocht aan Benfica. De Portugese topclub verhuurde hem vier maal, aan respectievelijk Hamburger SV, Reading, Wolverhampton Wanderers en Deportivo La Coruña. Vervolgens liet de club hem transfervrij vertrekken naar Vitoria Guimaraes, waar John de laatste twee seizoenen speelde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen