AZ haalt Martins Indi op huurbasis naar Nederland

6 oktober 2020, 22:57   Bijgewerkt: 6 oktober 2020, 23:44

AZ heeft zich op de sluitingsavond van de transfermarkt versterkt met Bruno Martins Indi. Dat maken de Alkmaarders een uur voor de deadline bekend. De 28-jarige verdediger wordt voor één jaar gehuurd van Stoke City en dat is een kleine stunt, omdat er geen transfer meer werd verwacht.

Martins Indi vertrok zes jaar terug uit Nederland toen hij het Feyenoord waar hij debuteerde en doorbrak verruilde voor FC Porto. Na een sterk WK van de in Portugal geboren Nederlander betaalde de Portugese topclub toen zeven miljoen euro voor de verdediger. Na een verhuurperiode aan Stoke City in het seizoen 2016/17 nam de Engelse club hem definitief over van Porto. Martins Indi speelde namens Stoke City nog een groot deel van het vorige Championshipseizoen, maar zat de afgelopen twee wedstrijden niet meer bij de wedstrijdselectie.

Martins Indi zal woensdag in de loop van de dag in Alkmaar gepresenteerd worden. Voor Arne Slot is het een welkome versterking, ondanks dat eerder Timo Letschert en Juan Familia-Castillo al binnenhaalde als versterking achterin. Ron Vlaar kampt met veel blessures, waardoor aanvoerder Teun Koopmeiners veelal achterin speelde. In hem zien ze echter uiteindelijk een middenvelder - de plek waar hij zelf het liefst ook speelt -, waar door deze overgang meer ruimte voor is. Met het drukke schema in onder ander de Europa League voor de boeg is een extra verdedigende kracht geen overbodige luxe.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen