Kepa houdt hoofd omhoog: "Ik kan de situatie omdraaien"

7 oktober 2020, 10:58

Kepa Arrizabalaga speelt voorlopig tweede viool bij Chelsea. Na veel geblunder van de Spaanse doelman besloot de Londense club Édouard Mendy over te nemen van Stade Rennes. De Franse keeper belandde meteen in de basis, waardoor Kepa zijn plek onder de lat moet zien terug te veroveren. Hij heeft er vertrouwen in dat dat hem gaat lukken.

"Ik voel me goed, sterk en zelfverzekerd. Dit is misschien niet de situatie waar ik in dacht te zou zitten, maar tijdens een profcarrière maak je zulke dingen mee", wordt de duurste doelman aller tijden geciteerd door Sky Sports. "Ik moet me rustig houden en blijven werken. Ik heb er vertrouwen in dat ik de situatie kan omdraaien. Als ik de kans krijg om te spelen, zal ik het proberen zo goed mogelijk te doen."

Ondanks zijn keuze voor Mendy, gaf Frank Lampard afgelopen weekend aan dat hij de massale kritiek op Kepa oneerlijk vindt. "Ik denk dat je hem ernaar moet vragen, want hij is degene die de woorden uitsprak", antwoordt Kepa op een verzoek om te reageren op de opmerking van Lampard. "Iedere coach communiceert anders met zijn spelers, ik ga daar geen commentaar op geven. Ik voel het vertrouwen van de club en ook hier bij het nationale team. Ik speel voor twee topteams met twee geweldige coaches."

Ondanks zijn slechte vorm maakt Kepa deel uit van de Spaanse selectie voor de komende interlandperiode. "Hij heeft bewezen volwassen te zijn door zich aan te passen aan een zeer moeilijke situatie. Het is niet het einde van de wereld. Dit overkomt iedere voetballer tijdens zijn carrière. Dit is denk ik het perfecte moment voor Kepa om te bewijzen wat hij waard is", aldus bondscoach Luis Enrique.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen