Van den Brom ziet in Wijndal potentiële vaste Oranje-basisklant

7 oktober 2020, 10:59

John van den Brom heeft hoge verwachtingen van Owen Wijndal. De twintigjarige linkervleugelverdediger debuteerde vorige maand in de Oranje-selectie, maar kreeg toen in de Nations League-duels met Polen en Italië geen speeltijd van Ronald Koeman. Onder Frank de Boer kan de AZ-linksback deze interlandperiode alsnog zijn debuut maken. Mogelijk woensdagavond al, in de oefenwedstrijd tegen Mexico.

Onder Van den Brom maakte Wijndal bij AZ op zeventienjarige leeftijd zijn Eredivisie-debuut. Heel veel speeltijd kreeg de linksback niet onder de huidige FC Utrecht-trainer, die destijds vasthield aan Thomas Ouwejan. "Er was geen reden om te wisselen. Het knappe van Owen vond ik dat die paar keer dat hij wel speelde, het leek alsof hij nooit anders had gedaan. Het waren meestal topwedstrijden, waarin hij gelijk zijn visitekaartje afgaf", herinnert de coach zich in een interview met De Telegraaf.

Wijndal klopte nadrukkelijk op de deur bij Van den Brom. "Hij zat te pushen hè. Owen is zo'n leuk ventje. Hij heeft een bepaalde brutaliteit, in de goede zin van het woord. Hij is superovertuigd van zichzelf en dat spreekt hij ook tegen iedereen uit. Hij zei ook elke week na de vrijdagtraining: Trainer, ik ben er klaar voor, hoor! En als hij er dan weer niet in stond, schudde hij met zijn hoofd."

De linksback van AZ gelooft in zijn kwaliteiten. "Hij heeft altijd gezegd: 'Binnen vijf jaar speel ik bij Real Madrid'. Dat is zijn droomclub. Dat zei hij al op zijn zeventiende, dus hij moet wel op gaan schieten, haha. Kijk: Owen is niet de allergrootste en fysiek niet de allersterkste, maar hij kleunt erin en heeft schijt aan alles. Natuurlijk moet hij nog beter worden, met name verdedigend. Maar qua potentie heeft hij alles om de komende jaren de linksback van Oranje te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen