Fledderus blikt terug en begrijpt teleurstelling fans

7 oktober 2020, 12:35   Bijgewerkt: 7 oktober 2020, 16:03

FC Groningen stalde woensdag op de slotdag van de transfermarkt Romano Postema bij FC Den Bosch, maar haalde daar geen vervanger voor terug. Ook slaagde de Trots van het Noorden er niet in om Abdou Harroui los te weken bij Sparta Rotterdam. Fans van de Groningse club zijn teleurgesteld door het uitblijven van versterkingen, wat technisch directeur Mark-Jan Fledderus wel begrijpt.

Dinsdagavond kwam er voor Fledderus een einde aan een 'lange en onnatuurlijke' transferperiode. "De markt was een maand langer open dan normaal, daarnaast hebben we heel veel onrust gehad door wat de coronacrisis met zich meebrengt. Al met al was het een zeer roerige tranferwindow", vertelt hij tegenover het televisiekanaal van FC Groningen. In de slotdagen van de transfermarkt kwam Alessio da Cruz naar FC Groningen, maar meer versterkingen bleven uit.

Is Fledderus tevreden over de selectie? "Zeker. Je hebt altijd nog wel wat extra wensen. Zoals iedereen weet, dat is geen geheim, hadden we graag Abdou Harroui van Sparta aan de selectie toegevoegd. We dachten: dat is echt een kwaliteitsimpuls voor ons. Dat is op de transfersom niet doorgegaan. Dat is jammer, maar voor de rest zijn we hartstikke tevreden. We hebben bewust gekozen voor een wat kleinere selectie met zoveel mogelijk kwaliteit en daarachter hebben we in Onder-21 een talentvolle groep jongens."

Toch hadden supporters van FC Groningen graag gezien dat Fledderus dinsdag nog één of meer spelers had aangetrokken. "De teleurstelling begrijp ik heel goed. Zo'n dag wordt ook enorm gehypet. Mensen willen nieuwtjes zien, iets nieuws en iets spannends. Een aantal clubs kwam ook op het laatste moment met een heel verrassende deal, zoals AZ met Bruno Martins Indi en PSV met Mario Götze. Dat is wat de mensen op zo'n dag graag willen zien. Maar het is mijn taak om te kijken naar de langere termijn en wat binnen ons plaatje past. We hebben echt nog wel gekeken en gewacht op eventueel een buitenkansje. Maar dat moest ook absoluut iets toevoegen, wat Götze misschien bij PSV doet. Maar die is niet meer voorbijgekomen."

Met Jørgen Strand Larsen heeft FC Groningen maar één echte spits in de selectie. "Daar hebben we wel een plan voor. We hebben veel multifunctionele spelers, zoals Da Cruz, Joosten en Robben. Dat zijn allemaal jongens die in het verleden wel in de spits hebben gespeeld en dat volgens ons ook op een prima manier kunnen invullen. Daarnaast hebben we talenten. Wat ons betreft zijn daar genoeg mogelijkheden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen