FC Twente sluit ondanks coronacrisis seizoen af met winst

7 oktober 2020, 14:54

FC Twente heeft het afgelopen seizoen 284.000 euro winst gemaakt. Een verlies van 3,2 miljoen euro was begroot en ondanks dat de laatste vier thuiswedstrijden vanwege de coronacrisis niet werden gespeeld, presenteerde de club uit Enschede woensdag een positief resultaat. De prognose voor het huidige seizoen is wel somber.

Dankzij een 'bewonderenswaardige massale bijdrage' van seizoenkaarthouders schrijft FC Twente ondanks de financiële gevolgen van de coronacrisis zwarte cijfers. Liefst 96 procent van de seizoenkaarthouders heeft afgezien van compensatie van de vier gemiste wedstrijden. Dat leverde een 'gift' van 1,2 miljoen euro op.

FC Twente zegt dat de financiële positie van de club als gevolg van de coronacrisis wel kwetsbaar is geworden. 'Dit terwijl er sinds april 2019 met de financiële herstructurering juiste grote stappen zijn gezet in het verbeteren van de financiële stabiliteit van FC Twente. Het is moeilijk voorspellen hoe het virus zich landelijk en/of regionaal zal ontwikkelen en wat de maatregelen van overheidswege in dat verband zijn. De afhankelijkheid van stadionbezoek is voor FC Twente uiteraard groot. Vanuit financieel perspectief gaat FC Twente als gevolg van de coronacrisis een zware periode tegemoet', valt te lezen op de clubsite.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen