PSV-aanwinst Fein vergeleken met Kroos en De Jong

7 oktober 2020 – Met Adrian Fein trok PSV op Deadline Day naast Mario Götze nog een Duitser aan. Niet zo'n grote naam als de WK-held van 2014, maar volgens oud-teamgenoten Joshua Zirkzee en Rick van Drongelen wel iemand die een mooie toekomst tegemoet gaat. PSV huurt de 21-jarige middenvelder voor een jaar van Bayern München en heeft een optie tot koop bedongen.

PSV-aanwinst Fein vergeleken met Kroos en De Jong

Bij Bayern trainden en speelden Zirkzee en Fein regelmatig samen. "Hij is een speler die het spel ziet. Hij voetbalt simpel, laat het balletje lopen. Hij weet goed hoe hij zich moet positioneren. Hij heeft het ook gewoon goed gedaan bij de trainingen van FC Bayern, dus ik denk dat PSV echt een mooie stap is voor hem", aldus de jonge spits tegenover De Telegraaf. "Je kunt hem vergelijken met iemand als Toni Kroos, een nummer acht. Een voetballer die het simpel houdt en zijn intelligentie gebruikt bij het spelletje. Een goede persoonlijkheid ook."

Hoewel Fein als centrumverdediger uit de voeten kan, ziet Van Drongelen hem als een echte nummer zes. "In zijn bewegingen en oog voor het spel vergelijk ik hem af en toe met Frenkie de Jong. Hij heeft echt dat aparte gevoel voor ruimtes, het opendraaien, de passjes. Adrian is echt een voetballende middenvelder, daar ligt zijn kwaliteit", stelt de jeugdinternational, die vorig seizoen met Fein samenspeelde bij Hamburger SV.

"Aan de bal is hij top, maar soms moest 'ie even een schop onder zijn kont krijgen. Verdedigen is niet z'n favoriete vak", vervolgt Van Drongelen, die Fein weleens confronteerde met de De Jong-vergelijking. "Dan moest hij altijd lachen. Hij is een heel bescheiden jongen, erg rustig." Van Drongelen is er zeker van dat de Duitser wat gaat toevoegen aan de Eredivisie. "Het is niet zonder reden dat een topclub in Nederland hem er graag bij wil hebben. Ik heb vorig seizoen wel gezien dat hij dat echt aankan. Hij is niet voor niets speler van Bayern."

PSV

gerelateerd