Hyballa looft Götze: "Een bijzonder figuur, een denker"

7 oktober 2020, 15:49

Peter Hyballa is enthousiast over de actie van PSV om voormalig wereldkampioen Mario Götze aan boord te halen. De trainer kent de 28-jarige middenvelder nog vanuit Borussia Dortmund Onder-19, waar hij twee jaar met hem werkte. Zijn band met de speler is goed en hij verwacht dat de Eredivisie een mooi podium voor de middenvelder is.

"Mario is een bijzonder figuur, hij is een denker", doet Hyballa uit de doeken bij Voetbal International. Nog steeds heeft de coach contact met de speler. "We hebben ook vaak over andere dingen gesproken dan voetbal. Hij vindt het voetballen leuk, maar de business eromheen niet." Hyballa weet dat Roger Schmidt een grote rol in het aantrekken van Götze heeft gespeeld. "Hij is een heel lieve speler, een typische creatieve speler. Hij moet voelen dat de trainer echt het totale vertrouwen in hem heeft en geen alibi-vertrouwen. Er zijn heel veel trainers die zeggen: "We hebben jou nodig". Maar die denken eigenlijk: oké, daar is de volgende speler uit mijn selectie."

Bij PSV zal dat niet zo zijn, weet de coach. "De rol van Roger Schmidt is daarin gewoon heel belangrijk geweest. Laten we eerlijk zijn: die heeft hem honderd procent overtuigd", zegt Hyballa. "Ik denk dat hij met alle clubs gesprekken gevoerd heeft: ziet de trainer wat in mij? Het is een heel empathische, gevoelige en intelligente jongen, die introvert is. Veel mensen denken dat hij arrogant is, maar dat is hij niet. Hij is introvert en moet vertrouwen in jou opbouwen, dan doet hij alles voor jou. Maar krijgt hij dat niet, dan heeft hij ook geen zin. Dan doet hij helemaal niks."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen