Vitesse eindigt rustig: "Eerder al onze slag geslagen"

7 oktober 2020, 16:40

In tegenstelling tot andere clubs was het bij Vitesse behoorlijk rustig in de laatste dagen van de transfermarkt. De club had de zaken goed op orde en hoefde in de slotfase geen spelers meer aan te trekken. Technisch directeur Johannes Spors is daar blij mee en kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste window als beleidsbepaler in Arnhem.

Vitesse trok in de zomer vijf nieuwe spelers aan en zag bovendien enkele voormalig huurlingen weer terugkeren. Spors vond het niet nodig om in de slotfase van de transferperiode nieuwe spelers te halen. "Wij hebben onze slag al eerder geslagen", zegt hij op de clubwebsite. "Het gaat om kwaliteit. Dat is duidelijk. Al heb je ook te maken met omgevingsfactoren. De transfers moeten in de mogelijkheden passen die je als club hebt. Bij Vitesse hadden we simpelweg weinig transferbudget. Dan kom je al snel in het segment van transfervrije spelers. Ook spelers huren behoort dan tot de opties. Doorgaans zijn dat spelers die je, los van een huurdeal, anders niet zou kunnen aantrekken maar wel kwaliteit toevoegen aan je team. Los daarvan kijk je altijd eerst naar spelers uit de eigen voetbalacademie. Daarin proberen we een balans te vinden. Een mix van kwaliteit, potentieel transferkapitaal op het veld en spelers die passen bij je speelstijl."

"Ondanks dat de transfermarkt gezien de coronasituatie onder druk stond, zijn we geslaagd in het samenstellen van een selectie die mee kan strijden om een ticket voor Europees voetbal", vindt de directeur. Tegenover het aantrekken van nieuwe spelers stond ook het vertrek van onder meer Bryan Linssen, Tim Matavz, Nouha Dicko, Jay-Roy Grot, Armando Obispo en Joshua Brenet. Opmerkelijk is dat Vitesse geen enkele speler verkocht heeft. "We hoefden niet te verkopen. Natuurlijk zouden we serieus zijn gaan nadenken als er een bod zou komen die je bijna niet kan weigeren. Voor de juiste prijs valt vanzelfsprekend te praten over een speler. Maar die bedragen die wij in ons hoofd hebben voor onze spelers zijn niet langsgekomen. Dat geeft niet. Sterker nog, het geeft ons de kans om met een volwaardige selectie te strijden om onze doelstelling te halen. En gedurende het seizoen kan de marktwaarde van onze spelers weer verhoogd worden."

Vitesse beleeft een goede seizoensstart en staat na vier duels op negen punten, waarmee het de vierde positie bezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen