Schöne niet in de Genoa-selectie: "Ronduit triest"

7 oktober 2020, 22:04

Er is in de selectie van Genoa voor het nieuwe seizoen geen plaats voor Lasse Schöne. De international van Denemarken is door de club namelijk niet ingeschreven voor de Serie A, wat betekent dat hij geen wedstrijden zal kunnen spelen. Het is opmerkelijk, omdat trainer Rolando Maran hem graag wil gebruiken.

Vorige week was Revien Kanhai van Forza Sports Group nog bij de club om zijn situatie te bespreken. "De algemeen directeur gaf aan dat hij Lasse het liefste in de basis zag spelen, maar de nieuwe technisch directeur dacht daar anders over", aldus Kanhai bij Voetbal International. "Hij had zijn eigen aankopen verricht voor dezelfde positie en gaf aan dat het lastig voor Lasse zou worden om in de basis te starten. Dat kan, maar Lasse heeft veel ervaring met knokken voor zijn plek, dus we namen de verschillende opties door."

Er is vervolgens tegen de leiding gezet dat Schöne voor zijn plaats wil strijden. "De directeuren vond dit een goed plan en stemden ermee in. Totdat we gisteravond laat opeens hoorden dat de technisch directeur hem niet op de spelerslijst van de Serie A heeft geplaatst. Lasse heeft daarna nog contact gehad met de trainers, en die willen hem er graag bij hebben, maar de technisch directeur wil dat niet gaven ze aan. Die is net nieuw en heeft diverse middenvelders uit zijn eigen netwerk meegenomen. Waarschijnlijk heeft hij dus andere belangen."

"Het is vooral schandalig dat ze niet voor het einde van de window ons hierover hebben geïnformeerd. Dan hadden we het contract kunnen ontbinden en in alle rust kiezen voor een nieuwe club. Want er waren genoeg gegadigden. Het is ronduit triest hoe deze club met Lasse om gaat. Hij heeft afgelopen seizoen vrijwel alles gespeeld, drie trainers gehad, maar toch weten te voorkomen dat ze zijn gedegradeerd met een hele matige selectie. En dan nu dit! Hier is het laatste nog niet over gezegd."

Vorig jaar kwam hij nog tot 34 competitieduels voor de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen