Van Drongelen: "Hoop nog veel voor HSV te kunnen spelen"

7 oktober 2020, 22:13

Rick van Drongelen zit middenin in zijn revalidatie van zijn zware knieblessure die hij eind juni opliep. De verdediger van Hamburger SV is inmiddels aan de beterende hand, maar weet dat er nog een lange weg te gaan is. Hij hoopt in januari weer te kunnen spelen.

Tegenover De Telegraaf geeft Van Drongelen een update over zijn revalidatie. "Ik ben iedere dag met mijn herstel bezig, maak stappen", vertelt de verdediger. "Ik doe veel aan krachttraining, niet alleen voor de benen, maar voor het hele lichaam. Ik ben weer aan het trainen op mijn sprongen, om te kijken hoe de knie het houdt. Woensdag heb ik weer een sprongtest en als die goed gaat, mag ik weer beginnen met hardlopen. Buiten, op het veld. Ik lig daarmee zelfs een beetje voor op schema."

In januari hoopt hij er weer te staan, al legt hij zichzelf geen druk op. "Vanaf dan hoop ik nog veel wedstrijden voor HSV te kunnen spelen", zegt van Drongelen die nog een contract heeft tot 2022. "De club hoort in de Bundesliga en ik wil nog kunnen bijdragen aan een terugkeer. Zoals ik ook het EK met Jong Oranje wil meemaken (in maart wordt bij plaatsing de groepsfase afgewerkt, vanaf eind mei volgen de finaleduels, red.). Met Oranje onder 19 heb ik twee keer een EK gemist, omdat dit midden in de voorbereiding met Sparta viel. Twee jaar achter elkaar kon ik niet mee naar een EK, die wil ik nu met Jong Oranje en deze lichting echt meemaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen