Van Dijk berust: "Hadden het wel een beetje verwacht"

7 oktober 2020, 23:00

De eerste interland van Frank de Boer als bondscoach is in een nederlaag geëindigd. Tegen Mexico kon Oranje geen vuist maken en werd er in Amsterdam met 0-1 verloren. Virgil van Dijk zag dat het ondermaats was.

De aanvoerder begon in de basis, maar veel andere sterkhouders zaten op de bank. "We wisten dat het zwaar zou worden. Mexico is een elftal vol passie dat hard werkt", zei hij bij de NOS. "We hadden dit wel een beetje verwacht, maar het is jammer. Zij geven veel druk en wij speelden met een elftal waar we niet vaak mee hebben gespeeld. Dat is geen excuus. Jammer, helaas hebben we verloren. Het was voor veel jongens goed om weer te wennen en voor de debutanten was het goed om te wennen. Je wilt winnen en dat hebben we geprobeerd, dat kon je wel zien,. Alles of niets en één op één achterin. We verliezen, maar zondag moeten we er staan. Daar gaan we hard voor werken."

Bij Oranje startten Owen Wijndal en Teun Koopmeiners als debutanten in de basis. "Die jongens hebben het uitstekend gedaan", zei Van Dijk. "Owen deed het voor een eerste wedstrijd geweldig vond ik. Teun hetzelfde. Natuurlijk kunnen er dingen beter maar dit is het allerhoogste niveau waar ze nu meedoen." Van Dijk wil niet te zwaar tillen aan het verlies. "We hebben veel kwaliteit en kunnen het veel landen heel moeilijk maken, maar vandaag was het bij vlagen goed en bij vlagen niet. We zullen er hard aan moeten werken maar het is ieders goed recht om veel van ons te verwachten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen