'Lyon wilde Memphis voor slechts acht miljoen euro laten gaan'

8 oktober 2020, 08:30

Memphis Depay had FC Barcelona in de absolute slotfase van de transfermarkt slechts een schijntje hoeven kosten. Olympique Lyon was bereid om hem voor slechts acht (!) miljoen euro te laten gaan, exclusief enkele kleine bonussen. Desondanks kon de club van Ronald Koeman de deal niet rondmaken en zal het in elk geval nog enkele maanden moeten wachten. 

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans. Dat bedrag is vele malen lager dan de vijftig miljoen euro, waar de vraagprijs in de zomer op begon. Lyon liet de prijs al snel zakken naar 25 miljoen euro exclusief enkele bonussen, maar ook dat bedrag ging door de helft. Uiteindelijk ging Jean-Michel Aulás akkoord voor een bedrag van slechts acht miljoen euro, met nog wat bonussen. Dat is nog lager dan de eerder gecommuniceerde vijftien miljoen.

Desondanks kon de overgang geen doorgang vinden, want er vertrok geen speler meer en dus kon FC Barcelona niet voldoen aan de financiële regels van La Liga bij het aantrekken van Memphis. Aulas liet al weten dat Lyon baalt, omdat het nu mogelijk een transfersom misloopt voor Memphis.

Lees ook: Memphis baalt van mislopen transfer: "Knop omzetten"

Ondanks dat alle partijen uiteindelijk akkoord waren over een transfer, verkaste Memphis dus niet naar Camp Nou. Dat betekent echter niet dat de Oranje-international in de toekomst niet alsnog naar FC Barcelona vertrekt. De Catalaanse club kan in de winter een nieuwe poging wagen. En dat gaat Barça ook doen, volgens Sport. Komt het dan (weer) niet rond, dan kan Memphis volgend jaar zomer transfervrij worden aangetrokken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen