PSV en FC Groningen boeken kleine winst ondanks corona

8 oktober 2020, 10:22

PSV heeft ondanks de coronacrisis het seizoen 2019/2020 afgesloten met groene cijfers. De Eindhovenaren doen dat vooral vanwege de fraaie transfers die zijn gedaan: Hirving Lozano en Steven Bergwijn werden voor grote bedragen verkocht, waar 22 miljoen euro van overbleef ondanks de aankopen van onder andere Timo Baumgartl, Ritsu Doan en Olivier Boscagli. Daardoor wordt er een winst behaald ondanks de coronacrisis.

Dat licht PSV toe op de clubsite. De vroege uitschakeling in de Champions League zorgde voor een beduidend lagere omzet die daalde met 25 miljoen euro, terwijl de afwikkeling van het ontslag van Mark van Bommel in totaal bijna zo'n drie miljoen euro bedroeg. Daarnaast heeft de coronacrisis PSV zo'n zeven miljoen euro gekost, al wordt daarvan een deel gecompenseerd door de NOW-regeling, de trouwe fans en de sponsoren.

Zodoende kwam PSV onder de streep ondanks de moeilijke omstandigheden voor het negende seizoen op rij uit op een kleine winst van 1,6 miljoen euro. Daarmee wordt opnieuw een kleine buffer aan het eigen vermogen toegevoegd van PSV, in aanloop naar het vermoedelijk financieel nog moeilijkere seizoen 2020/2021.

FC Groningen maakt ook winst

Bij FC Groningen was er ook positief nieuws: ondanks de coronacrisis – waarin de club fors moest bezuinigingen en personeel ontsloeg – is er een winst van 2,9 miljoen euro gemaakt, mede door de transfers van Ritsu Doan, Samir Memisevic en Kaj Sierhuis. Met die winst is het grootste deel van de schuld afgelost en staat de club momenteel 600.000 euro in de plus. Geen overbodige luxe, volgens de club is het nodig om de gevolgen van de crisis op te vangen. Elke thuiswedstrijd zonder publiek kost de club al zo'n 450.000 euro. Mede daardoor wordt voor het komende seizoen een fors verlies ingecalculeerd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen