Europese selecties Feyenoord, AZ, PSV en Ajax bekend

8 oktober 2020, 12:34   Bijgewerkt: 8 oktober 2020, 14:35

De Europese selecties van Ajax, PSV, AZ en Feyenoord zijn bekend gemaakt. Opvallende afwezigen zijn Érick Gutiérrez en Hassane Bandé. Eerstgenoemde kampt met een enkelblessure en hoeft voorlopig dus nog niet terug te worden verwacht, terwijl de Ajacied toch minder de opvolger van Noa Lang blijkt te zijn dan door zijn zaakwaarnemer werd gecommuniceerd.

Dat hebben de clubs bekend gemaakt. Gutiérrez kampt met een enkelblessure en zou wel even uit de roulatie liggen, maar vermoedelijk rekent trainer Roger Schmidt voor de winterstop niet meer op de Mexicaan. In elk geval niet in de Europese competitie, want voor de Europa League werd hij helemaal niet ingeschreven. Maximiliano Romero eveneens niet, al was dat van hem wel de verwachting gezien zijn ernstige knieblessure.

Verder staan bij PSV en Ajax alle (last minute) aankopen in de Europese selecties, alleen de teruggekeerde Bandé niet. Volgens zijn zaakwaarnemer was hij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/373538/bande-vervanger-lang-hij-heeft-de-draad-weer-opgepakt/,_blank,de vervanger van Lang] en haalden de Amsterdammers hem om die reden terug van FC Thun. Dat is misschien toch minder het geval dan gedacht, want Erik ten Hag heeft hem in de Champions League niet nodig.

Bij Feyenoord en [a,https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/clubs/52327--az-alkmaar/squad/,_blank,AZ] zijn er geen opvallende afwezigen, wel zijn de selecties flink aangevuld met spelers uit het O21-team. Voor jeugdspelers in het algemeen geldt sowieso dat ze op een later moment nog kunnen worden toegevoegd op de Europese lijsten. Pas in de winterstop is er een kans om spelers weer toe te voegen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen