Officieel: Mulenga keert in Deventer terug in Nederland

8 oktober 2020, 12:48

Jacob Mulenga (op archiefbeeld) keert definitief terug op de Nederlandse velden. De inmiddels 36-jarige oud-speler van onder andere FC Utrecht tekent een contact voor de rest van dit seizoen in Deventer. De laatste weken was hij al op proef bij de Eerste Divisie-club, waar hij een goede en fitte indruk maakte en een mentor wil worden voor de jongere jongens.

Die transfer is door Go Ahead Eagles donderdag bekend gemaakt. "Talentvolle jongens behoeden voor het maken van fouten. Op en buiten het veld. Als je jong bent, denk je alles te weten. Je hebt je eigen mening en denkt dat je eigen weg de enige weg is die naar succes leidt. I've been there and done that. Met mijn levenservaring kan ik spelers behoeden voor de fouten die ik zelf heb gemaakt toen ik jong was", spreekt Mulenga zich uit over de rol die hij komend seizoen gaat krijgen.

En die behelst dus meer dan minuten en doelpunten maken alleen. "Natuurlijk speel ik zelf ook graag, maar de jonge spelers in onze selectie hebben het grootste gedeelte van hun voetbalcarrière nog voor zich liggen. Ik wil hen daarom niet in de weg staan, maar juist helpen om zichzelf te verbeteren", aldus de aanvaller.

In Nederland werd Mulenga bekend door zijn periode (2009-2014) bij Utrecht, waarvoor hij 133 wedstrijden speelde en 31 keer trefzeker was. In 2014 vertrok hij uit de Domstad om via Adana Demirspor (Turkije) in China te belanden, waar hij voor Shijiazhuang Ever Bright en Liaoning FC in totaal vier seizoenen speelde. Sinds deze zomer is hij transfervrij.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen