'Onana legt positieve test af, zorgt voor verbazing bij Ajax'

8 oktober 2020, 13:33

Andre Onana gaat momenteel over de tong in Amsterdam en omstreken. De keeper van Ajax zou volgens de media in Kameroen te maken hebben met een positieve coronatest, maar dat zou opvallend zijn. Volgens De Telegraaf behoorde de doelman tot een van de spelers die in augustus ook te kampen had met het virus.

Dat schrijft De Telegraaf naar aanleiding van de berichtgeving in Kameroen, waar wordt verwacht dat de doelverdediger van Ajax de oefenwedstrijd van De Ontembare Leeuwen zal moeten missen. Als Onana daadwerkelijk besmet is met het coronavirus, staat ook de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool en eerder nog de Eredivisie-ontmoeting met sc Heerenveen stevig op de tocht.

Lees ook'Maar liefst dertien Ajacieden hadden coronavirus onder de leden'

Onana heeft een positieve test afgelegd, waardoor men in Amsterdam verwacht dat de restwaarden van de vorige besmetting bij Onana een positieve test hebben veroorzaakt. Een nieuwe coronabesmetting is niet uitgesloten, maar zou wel heel kort zijn op zijn vorige. Herbesmetten is weliswaar mogelijk, maar de antivirussen zijn in de regel wel langer in het bloed dan ruim een maand.

Voordeel voor Ajax is dat Kameroen in Nederland verblijft en daar ook een oefenwedstrijd speelt tegen Japan, waardoor Onana in de buurt is. Noussair Mazraoui (Marokko), Zakaria Labyad (Marokko), Lassina Traoré (Burkina Faso) en Mohammed Kudus (Ghana) werden door de Amsterdammers niet vrijgegeven voor hun interlands vanwege de risico's op besmetting van het coronavirus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen