Corona zet streep door topper tussen De Graafschap en NAC

8 oktober 2020, 15:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De absolute topper tussen NAC Breda en De Graafschap gaat vrijdagavond (morgen) niet door. In navolging van de wedstrijd tussen FC Den Bosch - Almere City FC moet er door een corona-uitbraak bij de Brabanders ook een streep door het duel dat gepland stond in Doetinchem. In totaal zouden zes spelers bij NAC Breda besmet zijn met het virus. 

Dat heeft NAC Breda laten weten van het clubkanaal. "Wij zijn erg verrast door de positieve testen. Al geruime tijd is de norm op kantoor om zoveel mogelijk thuis te werken en alle protocollen strikt na te leven. Ook op het trainingscomplex volgen wij strikt de regelgeving", stelt directeur Mattijs Manders op de clubsite. "Het virus laat zien dat op het moment dat je het niet verwacht, het hard om zich heen kan slaan."

Eerder werd NAC Breda ook al getroffen: zo zat trainer Maurice Steijn al in thuisquarantaine en werd de voorbereiding verstoord door een uitbraak. 'In overleg met de bondarts van de KNVB, de clubarts van NAC Breda en de GGD is besloten dat de gehele selectie in thuisquarantaine wordt geplaatst, om verder besmettingsgevaar te voorkomen', schrijft de club. Tot en met dinsdagochtend zit de hele eerste selectie zodoende in quarantaine, daardoor gaat het duel met De Graafschap niet door.

Ook de topper tegen SC Cambuur (16 oktober) staat daarmee mogelijk op de tocht. Een behoorlijke aderlating voor NAC Breda, dat de eerste zes duels had gewonnen van de Eerste Divisie. 'De KNVB zal zo spoedig mogelijk een nieuwe datum voor de wedstrijd vaststellen', schrijft de voetbalbond. De ontmoeting tussen Almere City FC en FC Den Bosch is inmiddels verplaatst naar donderdag 15 oktober.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen