In Eredivisie ongeslagen Heerenveen verliest opnieuw oefenduel

8 oktober 2020, 18:27   Bijgewerkt: 8 oktober 2020, 18:45

SC Heerenveen is donderdagmiddag op een nat Sportpark Skoatterwâld onderuit gegaan tegen Heracles Almelo. De vriendschappelijke wedstrijd eindigde door een laat doelpunt van Sinan Bakis in 1-2. Opmerkelijk is dat de Friezen dit seizoen alle oefenduels verloren, maar in de Eredivisie nog ongeslagen zijn.

De voorbereiding van Heerenveen verliep tamelijk rampzalig. Het team van trainer Johnny Jansen verloor achtereenvolgens van NAC Breda, Vitesse, De Graafschap, FC Utrecht, VfL Osnabrück en PEC Zwolle. Dat een slechte voorbereiding niet veel hoeft te zeggen, is de afgelopen weken gebleken. Heerenveen veroverde in de Eredivisie tien punten in vier wedstrijden en deelt de koppositie met Feyenoord en PSV.

De goede resultaten hebben ook te maken met de nieuwe spelers die Heerenveen na de voorbereiding aantrok. Op Deadline Day presenteerden de Friezen nóg eens drie spelers: Benjamin Nygren, Rasmus Wendt en Stanislav Shopov. Zij waren donderdag tegen Heracles niet van de partij. Zonder de nieuwelingen kwam Heerenveen na ruim een uur op achterstand door een doelpunt van Teun Bijleveld. Nordin Tahboun maakte acht minuten voor tijd de gelijkmaker, waarna Bakis in de slotfase Heracles alsnog de oefenzege bezorgde.

Overige uitslag:

Fortuna Sittard - NEC 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen