ADO Den Haag versterkt zich met Griekse spits Karelis

8 oktober 2020, 19:32   Bijgewerkt: 8 oktober 2020, 19:41

ADO Den Haag heeft zich donderdag versterkt met Nikolaos Karelis. De 28-jarige Griekse aanvaller is voor een jaar met een optie voor een extra seizoen vastgelegd door de Hagenaren. ADO heeft de negentienvoudig international na het sluiten van de transfermarkt kunnen vastleggen omdat de spits zonder club zat.

Karelis begon zijn loopbaan bij het Griekse Ergotelis en verhuisde in 2012 naar Rusland om voor Amkar Perm te spelen. Een jaar later keerde hij terug naar Griekenland, waar hij bij Panathinaikos aan de slag ging. Bij KRC Genk ging hij in 2016 zijn tweede buitenlandse avontuur aan. Namens de Belgische club scoorde hij 23 keer in 56 competitiewedstrijden. De afgelopen jaren kwam Karelis bij PAOK Saloniki en Brentford minder tot scoren.

"Wij zijn heel tevreden dat wij een spits als Nikos hebben kunnen aantrekken. Hij is een speler die een reputatie van een echte Griekse strijder heeft opgebouwd. Een spits die alles geeft om te winnen en daarom ook weleens liefkozend Hulk genoemd wordt", reageert Martin Jol, hoofd van het technisch hart van ADO. "We zijn realistisch genoeg om te beseffen dat Nikos zonder zijn blessures in de afgelopen seizoenen waarschijnlijk niet naar ADO Den Haag gekomen was, maar weten dat Nikos in Den Haag maar wat graag wil laten zien dat hij weer op zijn oude niveau kan komen. Wij geven hem graag de kans om dat te bereiken."

Karelis zelf is in zijn nopjes met zijn contract bij ADO. "Ik wil de club bedanken voor de mogelijkheid om in de Eredivisie te voetballen en wil de ploeg helpen met het bereiken van haar doelen. Ik ben een speler die ervan houdt om hard te werken en wil daarmee mijn teamgenoten inspireren om ook alles te geven voor de winst."  

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen