"De Boer heeft te maken met een zeer complexe keeperskwestie"

8 oktober 2020, 20:44

In de eerste wedstrijd van Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands elftal verdedigde Tim Krul het doel van het Nederlands elftal. Jasper Cillessen blijft in principe echter de eerste doelman van Oranje. Maar als Krul zondag tegen Bosnië en Herzegovina weer de voorkeur onder de lat krijgt, zou Frans Hoek dat niet vreemd vinden. "De Boer heeft te maken met een zeer complexe keeperskwestie."

Hoek ziet dat Cillessen 'verre van' omstreden is als eerste keeper van Oranje. De 31-jarige doelman was vorig seizoen bij Valencia niet zeker van zijn plek onder de lat, liep een aantal blessures op en is ook nu maar weer net terug van een blessure. "Als je kijkt hoe Jasper het tot dusver in het Nederlands elftal heeft gedaan, en dan met name op het WK van 2014, begrijp ik wel dat hij een streepje voor heeft op de concurrentie", aldus Hoek in een interview met De Telegraaf.

De keeperstrainer is verbaasd dat Cillessen niet speelde tegen Mexico. "Als je op de bank zit, ben je in principe ook in staat om te keepen. De bondscoach zinspeelde erop dat Jasper niet fit was. Maar is dat zondag tegen Bosnië en Herzegovina dan wel het geval?", vraagt hij zich hardop af. Hoek zal niet verrast zijn als Krul zondag weer speelt. "Sommige mensen doen nogal neerbuigend over hem, omdat hij nu in de Championship speelt, maar dat niveau is vergelijkbaar met de Eredivisie. Tim speelt alles en goed ook."

De Boer zal in elk geval niet voor de derde keuze gaan, verwacht Hoek. "Marco Bizot laten keepen is onlogisch, omdat hij nog geen enkele interland heeft gespeeld en in een mindere periode zit. Na Sparta-AZ was er veel kritiek op hem. Ik vond overigens dat Frank hem keurig verdedigde. Een keeper selecteer je niet op basis van één wedstrijd, maar een langere periode."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen