Babel reageert op kritiek en vreest niet voor plekje in EK-selectie

9 oktober 2020, 12:56   Bijgewerkt: 9 oktober 2020, 13:31

Ryan Babel denkt niet dat de kans kleiner is dat hij meegaat naar het EK nu de eindronde pas volgend jaar zomer plaatsvindt. Deze interlandperiode maakt de 33-jarige aanvaller gewoon weer deel uit van de Oranje-selectie. HIj startte bij het debuut van bondscoach Frank de Boer tegen Mexico (0-1 verlies) zelfs in de basis.

In gesprek met FOX Sports geeft Babel aan dat hij denkt dat het uitgestelde EK zijn situatie niet heeft veranderd. "Ik zou niet weten waarom. Als ik mijn ding doe zoals ik dat voorheen heb gedaan, dan heb ik er vertrouwen in dat ik erbij ben. Als ik mijn plek verdien, raak ik hem niet kwijt. Mijn plek verdien ik door goed te presteren, door in vorm te zijn en mijn steentje bij te dragen aan een succesvol elftal."

"In Nederland zeggen ze: je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Als je laatste wedstrijd niet goed was, kun je er in een keer tien keer niets van. Zo wordt er geanalyseerd in Nederland. Het beeld dat blijft hangen is mijn laatste wedstrijden bij Ajax, maar ik laat mij niet in de war brengen. In een seizoen maak je altijd fases mee waarin het niet loopt. In dit geval was dat helaas zo bij Ajax, ook door omstandigheden. Het was heel kort, van januari tot maart. Ik heb niet een half seizoen mee kunnen draaien. Dan word je daar uiteindelijk op beoordeeld."

Babel speelde donderdag tegen Mexico zijn 64ste wedstrijd in het Nederlands elftal. In het spelersrapport van FCUpdate.nl kreeg hij samen met Nathan Aké het laagste cijfer, een 4,5. 'Als er één speler was die iets had te bewijzen, dan was het Babel wel na zijn mindere periode bij Ajax en start in Turkije. Maar de buitenspeler stelde zeer teleur, zoals in zijn laatste interlands voor Oranje al vaker zichtbaar was. De houdbaarheidsdatum van Babel in de nationale ploeg lijkt verstreken. Tijd om talenten de kans te geven, of Babel moet zich in Turkije nog enorm gaan profileren', viel in het rapport te lezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen