Bosz benieuwd naar Götze: "Hij ziet er heel afgetraind uit"

9 oktober 2020, 14:15

Peter Bosz is heel benieuwd naar hoe Mario Götze het bij PSV gaat doen. De aanvallende middenvelder stond ook op de radar van het Bayer Leverkusen van de Nederlandse trainer. Daarnaast kwamen Adrian Fein en Ibrahim Sangaré voorbij in de scoutingsrapporten van de Duitse club, schrijft De Telegraaf.

Bosz kent Götze van zijn tijd bij Borussia Dortmund. "Hendrie Krüzen en ik heb hebben altijd contact met hem gehouden. Hij wilde graag naar Leverkusen komen, maar wij hebben op die positie ook de jonge Florian Wirtz rondlopen. En dan is het zo dat de club zegt: we willen hem verder ontwikkelen. Maar iemand als Mario Götze verwacht je bij een grote club in een groot voetballand. PSV is wel een grote club, maar in een wat kleiner voetballand", zegt de trainer in een interview met bovengenoemd dagblad.

Götze ziet er fysiek een stuk beter uit dan een paar jaar geleden, is Bosz opgevallen. "Hij had in die tijd de pech dat hij kampte met een stofwisselingsziekte en zag er opgeblazen uit. Dat was ook niet zo gek, want hij hield door die ziekte vijf liter vocht vast. Dat is ontzettend veel. Als je hem dan nu ziet, dat is een wereld van verschil. Hij ziet er heel afgetraind uit."

Bij PSV gaat Götze achter de spitsen spelen, verwacht Bosz. "Mario is geen speler die tot zijn recht komt als een team alleen maar lange ballen speelt, al kan hij in de eindfase dan wellicht nog wel zijn ei kwijt. Maar hij is op z'n best in de korte combinaties. Het wordt dus interessant om te zien of hij tot z'n recht komt in het spel van PSV."

Fein en Sangaré

PSV heeft volgens Bosz naast Götze nog eens twee heel interessante spelers aangetrokken: Fein en Sangaré. "Fein staat er in Duitsland heel goed op. Maar ik ben nog meer benieuwd naar Sangaré. Dat is een heel goede speler. Daar heb ik ook naar gekeken. Niet live, alleen op beelden. Het wordt interessant om te volgen hoe Schmidt dat allemaal gaat wegzetten. Want ook Marco van Ginkel vind ik een speler die heel goed bij zijn spel past, als hij fit is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen