Schöne krijgt salaris en bonussen niet: "Juridische actie"

9 oktober 2020, 17:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het gaat niet goed met Lasse Schöne bij Genoa. Deze week kwam het nieuws dat de Deen ondanks dat hij vorig seizoen bijna alles speelde, niet werd ingeschreven voor de Serie A. Dat betekent dat de spelmaker in ieder geval dit kalenderjaar geen wedstrijden meer kan spelen. Daar blijft het niet bij, want daarnaast wacht hij ook nog op meerdere maanden salarissen en bonussen.

Vorige week zat Revien Kanhai van Forza Sports Group, de zaakwaarnemer van de middenvelder, om tafel met de club. Daar werd niet gesproken over dat Schöne niet zou worden ingeschreven voor de competitie. "De directeur gaf zelfs aan hem het liefste ook in de basis te zien", stelt Kanhai tegen Voetbal International. "Het is echter de nieuwe technisch directeur die zijn eigen belangen heeft en daarom de door hem zelf aangekochte spelers voorrang geeft. Alleen iedereen weet en ziet dat Lasse bij de beste spelers hoort. Hij heeft nota bene afgelopen seizoen bijna het meest gespeeld van iedereen."

Dat het voor de oud-Ajacied een vervelende situatie is, moge duidelijk zijn. "Over de hele gang van zaken hebben we deze week ons zegje gedaan, maar we laten het er niet bij zitten", zegt de zaakwaarnemer. "Er wordt op een schandalige manier met Lasse omgegaan en aangezien er al langere tijd afspraken worden geschonden komen we in actie. Er is inmiddels direct juridische actie ondernomen omdat dit tegen alle juridische waarborgen en vergelijkbare zaken vanuit FIFA en het CAS ingaat. Er is een sommatiebrief gestuurd waarin de club wordt gewezen op de schendingen van het contract. Omdat Italiaans recht ook een rol speelt, is er nu eerst een sommatiebrief gestuurd aan de club en wordt de komende dagen gebruikt om een en ander verder uit te zoeken."

Het management van de Deen is witheet op de clubleiding. "Genoa heeft bewust en te kwader trouw gehandeld door op de laatste dag van de inschrijving hem niet laten registeren bij de Italiaanse bond en dus ook pas een paar uur ervoor ons geïnformeerd toen de window al dicht was in de meeste toonaangevende landen. Hadden ze dit ruim ervoor gedaan dan was er nog tijd geweest om het contract te ontbinden of een andere club te zoeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen