Koeman wil verbeteren: "Maar werken hier pas vijf weken mee"

9 oktober 2020, 20:06

Met twee zeges in twee duels begon Ronald Koeman erg goed bij FC Barcelona, maar daarna kwam een wat teleurstellende remise tegen Sevilla. De nieuwe coach van de Spaanse grootmacht is niet verbaasd over het feit dat het wat moeizamer ging bij de ploeg en beseft dat het de komende tijd nog even zal duren voordat het top wordt.

Opmerkelijk was dat FC Barcelona met Sergino Dest pas één speler direct kocht, al kwam Miralem Pjanic in een deal met Arthur Melo. Onder meer Memphis Depay was in beeld, maar die deal kwam niet rond. "Dat heeft ook met de financiële situatie van de club te maken. Dat accepteren we en daar moeten we mee werken", zegt Koeman tegen Barça TV. "Dit seizoen hebben we twee goede wedstrijden gespeeld en een wat mindere tegen Sevilla, maar die ploeg zal bovenin mee gaan draaien. Natuurlijk was ons optreden niet wat er ervan hadden verwacht."

"Wij moeten beter worden, maar ook beseffen dat we nog maar vijf weken met dit systeem werken. Net zoals elke trainer heb ook ik tijd nodig om het erin te slijpen." Koeman geeft bij Barcelona vertrouwen in Ansu Fati, die tegen Sevilla echter wat minder speelde. "We praten over een speler van zeventien jaar oud", zegt Koeman. "Hij heeft drie duels op het hoogste niveau gespeeld dit seizoen en dat betekent al dat hij heel goed is. Hij is een talent, maar er komt ook meer bij kijken. Dat beseft hij ook en wij helpen hem daarbij. Ik denk dat hij de enige zeventienjarige ter wereld is die al op dit niveau speelt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen