Tiental Excelsior komt niet verder dan gelijkspel tegen Eindhoven

9 oktober 2020, 23:22

Excelsior is vrijdag blijven steken op een 1-1 gelijkspel op bezoek bij FC Eindhoven. Dat was voor beide teams wel een uitslag die enigszins tot tevredenheid leidde, omdat Eindhoven een punt pakte tegen een sterker geacht team en Excelsior lange tijd met tien man speelde.

Excelsior zit in een moeilijke fase na nederlagen tegen Telstar, Jong Ajax en De Graafschap en wilde vrijdag dan ook weer eens een resultaat halen. Dat was terug te zien aan het team, want in de eerste helft kwam Excelsior best goed voor de dag. De beste kansen waren voor de Rotterdammers, die het vizier echter nog niet op scherp hadden staan. Een rode kaart van middenvelder Mats Wieffer gooide roet in het eten nog voor rust, want daardoor was Excelsior ineens niet meer de bovenliggende ploeg.

Ondanks dat kwam het team in de tweede helft alsnog op voorsprong. Elias Már Omarsson miste eerder in het duel enkele kansen, maar schoot een kwartier na rust wel raak. De IJslander deed dat op knappe wijze in de hoek en maakt zijn achtste van het seizoen. Genoeg voor de zege was het niet, omdat de thuisploeg een kwartier voor tijd langszij kwam. Dat gebeurde via Flor Van den Eynden: 1-1.

Eindhoven staat met negen punten uit zeven duels negende, terwijl Excelsior met zeven punten uit zeven duels twaalfde staat in de Eerste Divisie.