Nagelsmann ziet gelijkenissen tussen Kluivert en Gnabry

10 oktober 2020, 11:13   Bijgewerkt: 10 oktober 2020, 11:30

Op de slotdag van de transferwindow had Justin Kluivert nog een mooie transfer te pakken. De oud-Ajacied, die bij AS Roma op de bank belandde, krijgt bij RB Leipzig de kans om speelminuten te maken. Zijn nieuwe trainer Julian Nagelsmann is direct lovend over de 21-jarige linksbuiten en vergelijkt hem zelfs met Serge Gnabry.

Nagelsmann werkte eerder als trainer van Hoffenheim samen met Gnabry. "Er zijn gelijkenissen tussen Justin en Serge Gnabry", zegt hij in gesprek met Bild. "Serge is een buitengewone speler en ik zou natuurlijk blij zijn als Justin ook in de buurt van zijn niveau kan komen." Daarvoor zal Kluivert eerst speelminuten op moeten doen. "Toen Serge naar Hoffenheim kwam, was hij al een stap verder dan Justin. Dat komt omdat hij daarvoor al regelmatig speelde. Dat was bij Justin niet het geval. Hij moet nu bij ons zijn ritme gaan vinden."

Kluivert had begin vorig seizoen een plek in de basiself van AS Roma veroverd, maar raakte vervolgens geblesseerd aan zijn hamstring. Na de coronabreak kwam de aanvaller nauwelijks meer in actie en namen de geruchten over een mogelijk vertrek uit Rome toe. Arsenal leek lange tijd de club te zijn die hem over zou nemen, maar op de laatste dag van de transferperiode kwam hij tot een akkoord met RB Leipzig.

Lees ook: Kluivert maakt op huurbasis overstap naar RB Leipzig

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen