De Ligt na Ronaldo met 8 miljoen best verdienende Serie A-speler

10 oktober 2020, 12:53   Bijgewerkt: 10 oktober 2020, 15:32

Cristiano Ronaldo is nog altijd veruit de best verdienende speler in de Serie A. Uit onderzoek van La Gazzetta dello Sport blijkt dat hij 31 miljoen euro per jaar opstrijkt. Matthijs de Ligt volgt op de lijst van best verdienende spelers met een jaarsalaris van 8 miljoen euro.

Daarmee blijft De Ligt AC Milan-vedette Zlatan Ibrahimovic, die jaarlijks 7 miljoen euro verdient, voor, evenals Edin Dzeko (7,5 miljoen), Kalidou Koulibaly (6 miljoen) en Ciro Immobile (4 miljoen). Ook Paulo Dybala (7,3 miljoen), Adrien Rabiot (7 miljoen) en Aaron Ramsey (7 miljoen) zijn grootverdieners bij Juventus. Bij Internazionale vallen Romelu Lukaku (7,5 miljoen), Christian Eriksen (7,5 miljoen) en Alexis Sánchez (7 miljoen) op. 

Stefan de Vrij is na De Ligt de best verdienende Nederlander in de Serie A, met een jaarsalaris van 3,8 miljoen euro. De Nederlanders bij Atalanta Bergamo verdienen - evenals hun ploeggenoten - aanzienlijk minder dan spelers bij andere topclubs. Marten de Roon verdient jaarlijks 1 miljoen; voor Hans Hateboer en Sam Lammers is dat 0,8 miljoen. 

In de cijfers zijn de gevolgen van de coronacrisis zichtbaar. Waar het totaalbedrag aan salarissen in de Serie A vorig seizoen op 1,36 miljard euro stond, is dat dit jaar 'slechts' 1,288 miljard euro. De salarislast van Juventus is veruit het hoogst met 236 miljoen euro. Inter (149 miljoen), AS Roma (112 miljoen), Napoli (105 miljoen) en AC Milan (90 miljoen) volgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen